Fotograful de nunta

Cine este fotograful de nunta? O sa incerc sa raspund la aceasta intrebare, pentru ca exista destule persoane care nu ii atribuie importanta cuvenita. Fotograful de nunta, in acceptia mea, trebuie sa fie un om deosebit, care reuseste sa se conecteze la atmosera unei nunti. El este foarte atent la detaliile estetice si reuseste sa surprinda frumosul si emotiile care apar in interactiunea dintre miri si cei apropiati lor. Fotograful de nunta este cel care documenteaza cat mai natural o zi importanta, probabil cea mai fericita zi din viata a doi tineri. O combinatie de fericire a unui inceput pentru cei doi tineri, dar si de usoara tristete, pentru parintii care-si vad copiii luandu-si zborul din casa parinteasca, umple atmosfera. Aceasta atmosera nu trebuie sa fie deranjata, ci surprinsa in stare pura, spontan, de catre fotograf.
Mie cel putin, pregatirile din dimineata nuntii imi ofera minunate surse de inspiratie, din care ies fotografiile cele mai incarcare de emotii.
O mare atentie trebuie sa aiba fotograful la Starea civila si la Cununia religioasa, unde momentele se succed foarte repede. Din punctul meu de vedere, nu este suficient doar sa suprinzi acele momente. Fotografiile trebuie sa aiba si o tenta artistica pentru a capata valoare.
Se apropie seara, cand lumina este favorabila unei sedinte foto artistice, mai ales daca nunta are loc in timpul verii. Sedinta foto reprezinta momentul in care, de cele mai multe ori, fotograful si cameramanul raman sau ar trebui sa ramana singuri cu mirii si sa realizeze fotografii artistice in una sau mai multe locatii speciale. Din propria experienta am observat ca uneori prezenta altor persoane la sedinta foto poate dauna, deoarece acestia ii distrag pe miri. Aceste persoane vin cu tot felul de idei de fotografii pe care le-au vazut la alte sedinte foto, de cele mai multe ori neinteresante. Banui ca orice fotograf care se respecta va incerca sa vina cu ceva nou, locatii noi, idei de fotografii noi. Nu neg faptul ca pot iesi fotografii deosebite cand la sedinta foto participa un numar mai mare de persoane, cum ar fi nasii, domnisoarele si cavalerii de onoare. Dar recomand tuturor mirilor sa aiba dedicata lor macar o parte din sedinta foto.
Petrecerea…Este partea in care predomina atmosfera de veselie iar fotografiile spontane pot surprinde invitatii in ipostaze destul de simpatice. Trebuie sa recunosc ca nu sunt un fan al pozelor de grup, care mi se par banale si fara nimic artistic in ele. Dar mai cred ca fotografii care reusesc sa surprinda intr-un mod spontan si artistic desfasurarea evenimentelor pot face diferenta dintre ei si altii care fac mii de poze de grup. Dragii mei miri, nu conteaza cantitatea, ci calitatea artistica a imaginilor primite. In final, le doresc mult succes celor care isi unesc vietile in aceasta vara si sa aveti la finalul nuntii fotografii minunate care sa dainuie multi ani.

Daca esti in cautarea unui fotograf de nunta intra pe Fotograf nunta Iasi * Eduard Photography

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s